Monday, December 13, 2010

Puncak Mutiara Cafe

Apa la nak jadi dengan aku. Dah bertahun aku tak update blog ni. (bertahun dah ke?). Tak kisah la berapa lama pun, tapi aku rasa ada la dekat 2 bulan aku tak update. Jenguk tu ada, tapi aku takde feel nak update. Pudar je perasaan aku. Masuk dashboard je kepala aku kosong. Tak tahu nak tulis ape. Pastu aku log out, pergi terjah blog orang lain. Sekarang aku lebih kepada membaca dari menulis.

Baru-baru ni aku pergi makan kat Puncak Mutiara Cafe yang terletak di Kampung Pelet, Penanti, Bukit Mertajam. Sepanjang hidup aku, baru aku tau kat Penang ni ada makanan eksotik. Yang paling memeranjatkan (ayat skima), tempat tu dekat je dengan umah kawan perempuan aku. Kawan yang aku selalu kuar g shopping dan jogging. Damn. Tempat tu memang menarik. Tapi yang lawaknya guna GPS pun sesat sebab kena naik bukit.

Sebelum bertolak, aku bercadang nak makan landak, yang adik aku dengan saudara aku pulak bercadang nak makan tupai dengan biawak. Biawak mana boleh makan. Gila betol. Bila dah sampai, hati aku memang terpikat abis kat tempat tu. Tempat tu macam perkampungan bunian. Walaupun aku tak pernah pergi kampung bunian, tapi aku tau sebab kampung bunian selalu masuk tv. Siyes aku suka lokasi dan pencahayaan yang ada kat situ.

Sampai je kat tempat kejadian, aku tanpa segan silu terus order landak masak merah. Mamat yang amik order tu sengih kat aku sambil bgtau yang landak tak termasuk dalam dalam senarai. Seingat aku, kat situ kita boleh order kijang, burung unta, arnab, kambing, ayam piru, ayam dan macam-macam lagi. Tupai, landak, biawak tak masuk dalam senarai. Jadi kami pun order la arnab saleem (aku pun tak ingat nama dia), rusa grill, ayam masala, satay burung unta. Sebagai pencuci mulut, kami order iceberg kacang, susu kambing mutiara dan sirap PMI. Aku pun tak pasti maksud PMI ni. Rasanya perdana menteri india kot. Hahah. Lucu di situ.

Ahhh.. Malas aku nak taip panjang-panjang. Korang bukan baca sampai abis pun. Lagipun aku kan dah bgtau sebelum ni. Aku nak jadi pembaca, bukan penulis. Keke.. Jom layan gambar aku kat Puncak Mutiara Cafe. Sila klik untuk tumbesaran



Puncak Mutiara Cafe


Pembaham


Juadah untuk dibaham


Ayam Massala


Kambing Grill


Arnab Saleem


Pembaham 2


Satay ostrich

Amacam? Ada bran nak turun penang ikot serta aku pergi Puncak Mutiara ni? Kalau korang datang penang, roger la aku. Boleh kita try pergi tempat ni. Makanan dia memang sedap dan harga dia standard. Berbaloi-baloi bak kata AMY SEARCH

2 comments:

  1. saja je wat aku bersemangat nak datang Penang!

    cepat belanja aku!!

    ReplyDelete